PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


A noc bude mým světlem: hudebně-divadelní večery na zámku Kratochvíle


Hudba / Hudebně-divadelní akce




Město: Netolice

Datum: 01.08.2024 - 04.08.2024 od 21:00 hod.

Místo: zámek Kratochvíle

Cena: 590

 
 

Státní zámek Kratochvíle u Netolic ožije během čtyř srpnových večerů renesančními příběhy. Nevšední představení nazvané "A noc bude mým světlem" připomene někdejší velkolepé rožmberské slavnosti. Objeví se v něm alchymisté i mytologické bytosti, návštěvníky čeká příběh inspirovaný legendou o bílé lani. Zámeckou zahradu i interiéry renesanční vily rozzáří přes pět set svíček. Renesanční představení se bude hrát od 1. do 4. srpna se začátkem v devět hodin večer.

„Představení je spjaté s příběhem Rožmberků. Bude to pouť za tóny, příběhy a obrazy, kterými žila a nechávala se bavit i dojímat epocha zvaná renesance“, láká kastelán Petr Šmíd. Dodává, že představení je také poctou emeritnímu kastelánovi kratochvilského zámku Vojtěchu Troupovi, kterého v představení potkáme jako alchymistu.

Scénář k výjimečnému dílu napsal zámku Kratochvíle „přímo na míru“ hudební skladatel a varhaník Mikoláš Troup, který se svou manželkou představení také režíruje a ztvárňuje v něm jednu z hlavních rolí. Inspiraci našel v legendě o lani a příběhu o růži. V představení budou účinkovat herci Malého divadla z Českých Budějovic, sólisté opery Jihočeského divadla a členové komorního smíšeného sboru Entropie. O hudební doprovod se postarají specialisté na starou hudbu v čele s loutnistou Richardem Závadou, chybět nebudou ani renesanční tance.

Zhruba stominutové představení se odehrává v celém zámeckém areálu, kdy budou diváci následovat herce a muzikanty. Nejedná se však o bezbariérové představení, k dispozici nebudou ani lavičky na sezení.

e-mail na pořadatele: smid.petr@npu.cz






Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Podvečer s klasickou kytarou

Hudba / Klasická kytara
Komunitní centrum Milísek
19.09.2024 od 18:00 hod.

 

Taneční kurz pro mládež 2024

Ostatní / taneční kurzy
Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
19.09.2024 od 18:30 hod.

 

čezfest české budějovice

Festival
Sokolský ostrov
19.09.2024 - 21.09.2024 od 20:00 hod.
vícedenní akce

 

Chantal poullain s triem štěpána markoviče

Hudba / koncert
Městské divadlo, Horní 2, 381 01 Český Krumlov
19.09.2024 od 19:30 hod.