PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Táborský festival vína zahájí předprodej na svatého Martina. Láká na Francii, Duška i Kluse

Táborský festival vína zahájí předprodej na svatého Martina. Láká na Francii, Duška i Kluse

Úterý, 08.11.2016 / článek

 

Předprodej vstupenek na Táborský festival vína a gastronomie 2017 začne už 11. listopadu v 11.11 hodin. Program už je téměř hotový a počty vstupenek na jednotlivé akce jsou mnohdy omezené. Kdo chce věnovat vánoční dárek v podobě zážitku, nesmí příliš váhat. Devátý ročník oblíbeného festivalu, který patří k největším v Evropě, se bude konat od 8. března do 9. dubna. Kromě gastronomie se mohou zájemci těšit na herce Jaroslava Duška a jeho obě dohody, Tomáše Kluse, Ivu Janžurovou s Pavlem Zedníčkem a Janou Paulovou (Sbohem, zůstávám!) či francouzské šansony.

Táborský festival vína bude o dalším ročníku cílit na Francii - její vína i speciality tamní kuchyně.

"Nebude to jen o francouzské kuchyni, ale více se na ni zaměříme a nabídneme opravdové lahůdky. Michal Šetka přiveze skvělá vína z Bordeaux, ochutnáte francouzské pokrmy spolu s víny či poslechnete libé šansony. Samozřejmě nesmí ale chybět tuzemská vína, přijedou je například prezentovat vinaři, kteří si letos nejlépe vedli v soutěžích jako Král vín, Vinař či vinařství roku," prozradil ředitel festivalu Jiří Blafka.

Návštěvníci však nepřijdou ani o oblíbené festivalové klasiky jako snoubení sýrů a vína, tataráčků a vína, grand chef menu aneb tři nejlepší pokrmy světa, zvěřina a víno či dílčí degustace s vinaři. Mezi nimi jsou předběžně domluveni například vinař Gala, Maňák či Prokeš. Novinkou bude zajímavá degustace dvanácti vzorků z bohatého archivu soutěže Král vín s Brankem Černým. Domlouvá se také vzácná degustace s herečkou Ivou Janžurovou, která je zakladatelkou spolku Dámy vína.

Klasikou už je velký zahajovací a zakončovací velký košt v sále Hotelu Palcát. Letos bude jeden z nich zaměřený na moravská a česká vína, druhý vyloženě na zahraniční produkci.
"Budou tu vína z celého světa - z Evropy, Ameriky, Jižní Afriky, Nového Zélandu i Austrálie. Bude to hodně pestrý a zajímavý košt, každý stánek nabídne jedinečné chutě dané země," dodal Jiří Blafka. Opět nebudou chybět ani benefice pro potřebné.

Předprodej vstupenek na devátý ročník Táborského festivalu vína začne obligátně na svatého Martina, tedy 11. listopadu v 11.11 hodin, a to online na www.festival-vina.cz, kde je postupně zveřejňován i program festivalu. Na velké degustace budou opět k dispozici zvýhodněné permanentky. Pořadatelé doporučují neváhat, pozdější rezervace už třeba nebudou možné. Loni byly některé akce vyprodány do 20 minut.

Táborský festival vína a gastronomie patří za devět let ke stálicím a oblíbeným gastroakcím České republiky. Loni ho navštívilo kolem 4000 lidí.


Autor: - i -