PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Táborská setkání zvou na tradiční program i novinky. Zavítáte do světa fantasy a cosplay

Táborská setkání zvou na tradiční program i novinky. Zavítáte do světa fantasy a cosplay

Pondělí, 10.09.2018 / článek

 

Letošní historický festival Táborská setkání se koná od pátku 14. do neděle 16. září a jeho program opět slibuje jedinečné zážitky. Připravte se na tři dny plné historických i současných aktivit, hudebních produkcí, tržišť, pohádek...To vše v historickém centru Tábora. 

Festival Táborská setkání se koná po dvacáté sedmé. „Táborská setkání jsou historickým festivalem, pravděpodobně největším husitským festivalem na světě. Každoročně propojuje minulost srdce husitského hnutí 15. století s moderní přítomností současného města. Naším cílem je, mimo jiné, právě naplnit jeho název a vytvářet prostor pro setkávání a sbližování lidí,“ říká k letošnímu ročníku starosta města Jiří Fišer.  

Festival začíná v pátek 14. září večer tradičním husitským chorálem Ktož jsú boží bojovníci, tentokrát v provedení operního pěvce a zároveň primátora partnerského města Nové Zámky. Po příchodu pochodňového průvodu na Žižkovo náměstí v historickém jádru města návštěvníci zhlédnou úvodní ceremoniál a videomapping na téma odvaha.

Následovat budou koncerty Davida Kollera a skupiny Mňága a Žďorp. Zároveň se otevírá program středověkého tržiště a ležení bojovníků, šermířů a markytánek.

Další historické aktivity jsou na programu v sobotu – žebrácká ulička, rytířský turnaj na koních, šermířská vystoupení, ohňové show, nově i středověký špitál anebo fotbal mnichů. K tomu tradiční dětský ráj v Holečkových sadech, jarmark na náměstí Mikuláše z Husi, večerní ohňostroj nad Jordánem a koncerty na hlavním podiu Žižkova náměstí, letos v podání Barbory Polákové, skupin No Name a Mezcla Orquesta.

Řada dalších doprovodných akcí je naplánována na různých místech města, podívaná je připravena pro všechny věkové kategorie. Hudební vystoupení si připravila partnerská města Škofja Loka a Kostnice.

Novinka: Fantasy, cosplay i deskové hry

Programovou novinkou festivalu je Teen zóna v prostoru Housova mlýna pod Holečkovými sady určená pro fanoušky počítačových a deskových her, vyznavače cosplay a fantasy. Na programu je kromě workshopů a her i účast týmu studia Warhorse, tvůrce herní události roku - historické RPG Kingdome Come - Deliverance.

Po celou neděli budou zdarma přístupné a speciálními programy oživeny i oblíbené táborské památky v rámci Dnů evropského kulturního dědictví. Letos s tématem „společné dědictví, společné hodnoty“.

Předprodej vstupenek na Táborská setkání probíhá v prodejní síti Ticketbox a v městském infocentru na Žižkově náměstí, v pátek i u mobilních prodejců v historických kápích na trase od nádraží k Žižkovu náměstí.

Vstupenka pro dospělé přijde v předprodeji na 180 Kč a v den konání na 250 Kč. Osoby nad 60 let a držitelé průkazu ZTP zaplatí v předprodeji 90 Kč, v den konání 100 Kč. Děti do 12 let a držitelé průkazu ZTP/P s doprovodem mají vstup zdarma. Pro návštěvníky je zajištěno 6 záchytných parkovišť a jsou posíleny večerní spoje MHD. Pro zájemce o účast v průvodu je k dispozici půjčovna kostýmů.

Kulturne.com je mediálním partnerem Táborských setkání. Podrobnosti o festivalu najdete na webu www.taborskasetkani.eu, facebook.com/taborskasetkani nebo na www.visittabor.eu
 


Autor: - i, dap -