PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Polévka pomůže Beatce chodit. Lidé si pochutnali na tradici i exotice

Polévka pomůže Beatce chodit. Lidé si pochutnali na tradici i exotice

Středa, 22.12.2021 / fotoreport + článek

 

Parta dobrovolnic a dobrovolníků v čele s Lenkou Želivskou, Petrou Jamrichovou, Petrou Kovandovou a Simonou Nevšímalovou uspořádala šestý ročník benefiční gurmánské akce Polévka, která pomáhá. Letos mohli návštěvníci ochutnat například polévku gulášovou, hovězí vývar, pikantní mrkvový krém, boršč, dýňovku, zelňačku, kulajdu i pohádkovou sekyrkovou, vánoční rybí z kapra a exotický čočkový dhal. Na polévky se stála mnohdy fronta a už zkraje byly některé vyprodané. Jedlíci zakoupením polévky podpořili čtyřletou Beatku, která má dětskou mozkovou obrnu a její pravá část těla nefunguje tak, jak by měla. Vybralo se nakonec 97 tisíc korun z potřebných 140 tisíc.  

"Z výsledku jsem nadšená. Jsem moc ráda, že jsem si mohla vzít na sebe zástěru a sama přiložit ruku k dílu. Byli jsme sice všichni vymrzlí až na kost, ale ta podpora lidí, kteří přišli, a že se téměř vše prodalo, to bylo proste užasné! Nabilo mě to tak, že jsem skoro celou noc ani spát nemohla," sdělila dojatá maminka Beatky Veronika Vacková. 
 
Za peníze by chtěla zakoupit elektrostimulační přístroj Walk Aide, který Beatce pomůže zvedat špičku, což sama nedokáže, takže chodí nesprávným způsobem, často zakopává a ze schodů vláčí nohu po nártu. "Zdá se, že se na přístroj vybere, to je pro nás velká pomoc. Všem moc děkujeme," podotýká Veronika Vacková, která se chce opět příští rok k akci coby dobrovolnice připojit. 

Zájemci mohou stále přispívat, a to na transparentní účet nebo zakoupením virtuálni porce polévky na webu www.polevkakterapomaha.cz. Do 22. prosince ve středu a v neděli pak mohou polévky lidé ochutnat v obchodě Můj Kopeček v Táboře. 



Fotografie


Autor: David Peltán