PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Skauti rozdávají Betlémské světlo

Skauti rozdávají Betlémské světlo

Pátek, 24.12.2021 / článek

 

 Betlémské světlo dorazilo o víkendu také do Tábora, přivezli ho tam skauti z organizace Junák - český skaut, středisko Kalich Tábor - na fotce jsou Jirka "Bumča" Bumerl a Iveta "Fifi" Šelepová.

Světlo skauti rozdávají od příjezdu na nádraží, kam pro něj chodí veřejnost, ale i další skauti z okresu - Opařan, Plané nad Lužnicí, Sezimova Ústí, Milevska, Borotína, Bechyně - kteří ho šíří. Skauti světélko nabízí i kolemjdoucím v ulicích a pomocí motohlídky je distribuováno i do stovky domácností, zejména starších skautů, přátel, podporovatelů. "Ale mezi nimi už je množství lidí, které jsme na pouti potkali, oni o něj projevili zájem a už k nim chodíme pravidelně. V týdnu pak ještě obejdeme skautské hroby a zapálíme svíčky tam," doplňuje skautský vedoucí Michael Bobr Kučera. Plamínek Betlémského světla už hoří také například v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Klokotech, odkud si ho každý může odnést k domů.

Na Štědrý den bude v 9.30 hodin na Žižkově náměstí u vánočního stromu rozdáváno při tradičním ekumenickém setkání a k dispozici bude také v přilehlém děkanském kostele. Další místa po celé republice můžete najít ZDE.

"Od 15 hodin lidé najdou světlo také ve Sboru Božích bojovníků, máme otevřeno pro vaše tiché modlitby, meditace adventní spirály, k prohlédnutí betlému J. V. Duška a jeho soch, přístup bude umožněn do věže ke zvonům, do kolumbária a vše doprovodí hudba J. J. Ryby - Česká mše vánoční a koledy Evropy, Moravy, Krkonoš,"
láká také farářka Církve československé husitské Kamila Magdalena Lukasová. 


Fotografie


Autor: David Peltán