PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Zpěvačka Adela Slash pokřtila debutovou desku s hosty a Euforií

Zpěvačka Adela Slash pokřtila debutovou desku s hosty a Euforií

Neděle, 20.03.2022 / fotoreport + článek

 

Den žen oslavila zpěvačka Adéla Slachová alias Adela Slash splněným snem - koncertem v Divadle Oskara Nedbala a křtem první desky. Večer načal ženský vokální soubor, po něm patřilo jeviště malého sálu skupině, již kromě zpěvačky tvořili Jaryn Janek - kontrabas, Martin Debřička - saxofon, Tomáš Kerle - perkuse, Ondra Kříž - piano, Martin Kopřiva - bicí a hosté jako kytarista Miroslav Šmilauer, pianista Václav Chalupský, kytarista Michal Pacalaj, cellistka Klára Bielińská, klarinetista Vojtěch Nýdl či zpěvačka Pavla Ambrožová. Desku Laštovka, jejíž vydání ve sbírce na Donio podpořili zájemci, pokřtil Jan Klimeš se svým březovým nealko nápojem Euforia.  

"Již dlouho nosím své písně v hlavě. V představách a pomocí svého loopstationu je neustále zdokonaluji a přidávám další vrstvy a harmonie. A právě ted cítím, že vše dozrálo do bodu, kdy mohu písně zobrazit, projevit, nahrát, abyste je i vy všichni také mohli slyšet, radovat se z nich a ocitat se se mnou v neznámých končinách fantazie,"
popisuje Adela Slash.

Na albu Laštovka posluchači najdou šest autorských písní a jednu starou lidovou skladbu ze Slovenska.

"Tuto píseň, nesoucí název „Morena”, jsem také zvolila v mé úpravě pro svůj první singl, neboť pro mne znamená začátek nové cesty, proměnu. Ostatní autorské skladby vycházejí ze základu lidové hudby, jsou však progresivně upravené do moderní, jazzem, latinou a soudobou hudbou nasáklé podoby," doplnila zpěvačka. Více ZDE.


Fotografie


Autor: David Peltán