PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Festival Přeštěnice je tu! Připravený má i bohatý doprovodný program a festivalové zážitky

Festival Přeštěnice je tu! Připravený má i bohatý doprovodný program a festivalové zážitky

Čtvrtek, 29.06.2023 / článek

 

V pátek 30. června vypukne hudební smršť v jihočeské Přeštěnici v podobě 50 hudebních vystoupení. Na čtyřech pódiích se během dvou dní vystřídají Mirai, kteří se představí v Přeštěnici poprvé, Rybičky 48 se svou bezkonkurenční show, Wohnout jako záruka kvalitní kytarové muziky nebo Traktor, hardrocková, stále žádanější skupina a samozřejmě spoustu dalších interpretů, ať už rockového, punk-rockového či popového rázu. Kromě toho pořadatelé OAMF Přeštěnice připravili pro své návštěvníky bohatý doprovodný program.  

Mimo velká česká jména se představí také lokální umělci a návštěvníci si kromě muziky mohou užít festivalovou gastronomii, fun zónu, která je nejen pro děti – tetování a malování na obličej, trampolína, pěnová show, boulderingová dráha a mnoho dalšího.

Mimo jiné se návštěvníci stanou svědkem neopakovatelné show v podání souboru Cirk La Putyka - divadelní společnosti, která se profesionálně věnuje žánru nového cirkusu. Tvoří ji více než stovka herců, tanečníků, akrobatů, hudebníků, produkčních, techniků, lékařů, maskérů a dalších profesionálů. Cílem projektů Cirku La Putyka je vytvářet jedinečná, osobitá díla a zároveň boří předsudky a předem vytvořené hranice. 

Festival nabídne program pro celou rodinu. „Snažíme se vymyslet program, ve kterém si každý přijde na své. Koneckonců, nejdůležitější jsou vzpomínky a atmosféra, kterou přeštěnická louka bezesporu nabízí,“ přibližuje dramaturg festivalu Josef Kašpar.

Hladký chod festivalu bez front zajistí ověřený cashless systém placení NFCtron. „Opět přicházíme s nejrychlejším placením od NFCtron. Peněženku nechte doma, pro placení na akci budete potřebovat jen náramek s čipem! Platby hotově ani kartou nebudou v areálu možné. Dobijte si kredit online přímo ke vstupence, plaťte přiložením k prodejním zařízení a sledujte svoji útratu jednoduše online!“ vysvětluje Kašpar.

Kompletní program festivalu: https://www.prestenice.cz/program

DOPRAVA NA FESTIVAL

Festivalový areál se nachází u malé jihočeské obce Přeštěnice ve vzdálenosti pěti kilometrů od Milevska, které leží na trase mezi Táborem a Plzní. Do Milevska můžete využít vlakové spojení z Písku nebo Tábora. Z Milevska bude k dispozici kyvadlová doprava.

Pátek 30.6.
Milevsko
autobusové nádraží 13:00, 15:00, 17:00, 18:30
vlakové nádraží 13:10, 15:10, 17:10, 18:40
z Přeštěnice zpět do Milevska 22:30, 0:30

Sobota 1.7.
autobusové nádraží 13:00, 15:00, 17:00
vlakové nádraží 13:10, 15:10, 17:10
z Přeštěnice zpět do Milevska 0:30

Další možností jak se přepravit z Milevska a okolí na festival je služba Taxifest. 

Parkování a stanové městečko

Pokud se rozhodnete vyrazit na festival autem, jsou k dispozici dvě parkoviště – P1 základní parkoviště a P2 s možností postavit si u auta stan (to je přímo v areálu s omezenou kapacitou). Na obě parkoviště si můžete zakoupit místo v předprodeji. Provoz parkoviště je možný od pátku 30.6. od 9:00.

Návštěvníci mohou využít přilehlé stanové městečko i sprchy a užít si pravou festivalovou gastronomii. Bonusem pro majitele vstupenky je v termínu 30. 6.- 2. 7. 2023 volný vstup do areálu Milevského koupaliště .

Základní vstupenky lze koupit na webu https://www.prestenice.cz/vstupenky za 1390 Kč a VIP za 1490 Kč. Spolu se vstupenkou je možné také nabít kredit pro bezhotovostní platbu na místě. Na vybraných předprodejních místech lze zakoupit speciální edici tištěných vstupenek.

Kamenný předprodej: Penzion Přeštěnice, Info centrum Milevsko, KD Milevsko, Prodejna CD Music Center ČB, Restaurace Kozárovice, Zlatnictví Jiří Hess Příbram, Pneuservis Vinař Sedlčany.

O festivalu:
Open Air Music Fest Přeštěnice byl založen v roce 2001. Koná se nedaleko Milevska, na trase mezi Pískem a Táborem. Během více jak dvacetileté historie si vybudoval pevné místo mezi nejznámějšími českými festivaly je členem festivalové asociace FESTAS (www.festas.cz). Je také zapojen do projektu Čistý festival.


Autor: i, David Peltán