PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Sziget festival odtajnil časový harmonogram. Kdy můžete podpořit české zástupce?

Sziget festival odtajnil časový harmonogram. Kdy můžete podpořit české zástupce?

Pátek, 21.06.2024 / článek

 

Největší festival střední Evropy se koná na ostrově na řece Dunaji uprostřed Budapešti. Programu Szigetu letos vévodí Fred again.. , Martin Garrix, Sam Smith, Stormzy, Kylie Minogue Halsey, Liam Gallagher, Skrillex a řada dalších. Festival, který se koná od 7. do 12. srpna na ostrově Óbuda v centru Budapešti, odtajnil časový rozpis. Nechybí v něm opět ani český novocirkusový soubor Cirk la Putyka.

Časový harmonogram je venku ZDE, a to je příležitost pustit se do hledání skrytých pokladů. Přinášíme vám několik zajímavostí z právě zveřejněného rozvrhu festivalu Sziget: 

Zola
Hned první den Szigetu, přivítáme francouzského rappera Zolu na dropYardu. Na tomto pódiu najdete ten nejlepší hip-hop a rap z celého světa. Zola vystoupí ve 23:10, což znamená, že po zhlédnutí Kylie Minogue na hlavním pódiu můžete vyrazit rovnou na dropYard. Tam na vás bude čekat energické a dynamické vystoupení jednoho z nejlepších současných francouzských umělců.
Kdy: 7. srpna - 23:10 – dropYard

VICTORIA DJ Set

Victoria De Angelis, charismatická baskytaristka skupiny Måneskin, předvede svůj talent v DJ setu v Colosseu. Victoria, známá svými energickými vystoupeními a osobitým stylem, přiveze na pódium elektrizující mix. Na Ostrově zahraje 12. srpna, přičemž ve stejný den vystoupí také Fred again..., RAYE a Big Thief.
Kdy: 12. srpna - 16:00 - Colosseum

Danny Beard and Their Band
Tuto show si rozhodně nesmíte nechat ujít: Danny Beard and Their Band. Danny Beard se stali vítězem soutěže Drag Race ve Velké Británii. Těšte se na ohromující vokály, pohotovou komedii, pošťuchování i povzbuzování. V Magic Mirror by NYX bude každý večer legendární.
Kdy: Každý večer, 23:00 - Magic Mirror by NYX

ČR v programu Szigetu

Na letošním Szigetu se představí také čeští umělci. Jedním z nich je alternativní rap-metalový hudební producent a zpěvák Redzed, dále se také představí skvělé live techno duo Bratři, skladatel a multiinstrumentalista badfocus a s představením Runners také hvězdná La Putyka.

Redzed - Kdy: pondělí 12. srpna 2024, 02:10 - ibis x ALL presents The Buzz

Bratři - Kdy: pátek 9. srpna 2024,17:10 - ibis x ALL presents The Buzz

badfocus - Kdy: sobota 10. srpna 2024, 02:10 - ibis x ALL presents The Buzz

Prokop Korb aka badfocus - Kdy: sobota 10, srpna 2024, 22:00 - Sziget Beach Chill Zone

Cirk La Putyka - Kdy: Každý večer, 20:00 - Cirque du Sziget

Celofestivalové, třídenní i jednodenní vstupenky se rychle prodávají. Ceny vstupenek najdete na webu.


Festival Sziget každý rok vítá stovky tisíc návštěvníků a jeho cílem je přivést během 6 dní ta největší hudební jména z nejrůznějších žánrů! Sziget však není jen o hudebních zážitcích: Je o lásce, umění a svobodě ve všech možných formách! Je to hudební a kulturní festival, který návštěvníkům nabízí jedinečné léto plné koncertů, uměleckých programů, představení, besed a mnoho dalšího. Protože Sziget v maďarštině znamená „ostrov“, samotný festival Sziget se nachází na nádherném ostrově Óbuda v srdci maďarské Budapešti. Leží v blízkosti centra města a dává návštěvníkům festivalu možnost prozkoumat Budapešť kdykoli během návštěvy Szigetu.


Autor: -i-, David Peltán