PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Písecký víkend módy a designu představí módu z udržitelné výroby

Písecký víkend módy a designu představí módu z udržitelné výroby

Sobota, 18.05.2024 / článek

 

Jako oslavu české módy a poctivého řemesla pořádá Agentura Verona ve spolupráci s Centrem kultury města Písek třetí ročník Píseckého víkendu módy a designu, který připadne na 17. a 18. květen. Na návštěvníky čeká zážitek v podobě módní přehlídky udržitelných oděvních značek a design marketu složeného z kvalitních výběrových produktů. Projekt si klade za cíl posílit viditelnost lokálních designérů tvořících dle principů udržitelnosti. Ambasadorkami letošního ročníku jsou vítězka StarDance Darija Pavlovičová a herečka Natálie Halouzková. 

Charakteristickým znakem Píseckého víkendu módy a designu je jeho odhodlání profilovat město Písek jako Mekku módy a designu. „Město Písek je historicky proslulé textilním průmyslem, proto dává smysl, aby se naše akce konala právě zde. Chceme návštěvníkům z celé republiky zprostředkovat živou esenci české zručnosti a řemesla,“ uvádí Veronika Poláková, majitelka pořádající Agentury Verona.

Písecký víkend módy a designu se jasně drží konkrétního konceptu, když říká ano TVŮRČÍMU NÁVRHÁŘSTVÍ, KVALITNÍM MATERIÁLŮM, INOVACI a zejména UDRŽITELNÉ VÝROBĚ! Patří to k jeho ideologii. A pro značky se stejnými hodnotami vytváří na české scéně prostor, kde se vzájemně mohou podporovat a spolupracovat, kde mohou být společně slyšet.

Alena Diva, CEO hlavního partnera projektu značky Reclar, preferuje udržitelnost i ve svém osobním životě a s radostí se rozhodla do tohoto projektu zapojit" „Jsme hrdými partnery PVMD, protože věříme, že móda a design mají moc inspirovat, propojovat a vytvářet společenství. Tato událost je pro nás příležitostí podpořit talent a přispět k rozvoji kreativity a módního průmyslu. Jsme nadšeni, že můžeme být součástí projektu plného inovace a vášně pro krásu.“

Formát Píseckého víkendu módy a designu slibuje program rozvržený do dvou dnů. O ten páteční se postarala Fashion show konaná v Kulturním domě v Písku. Ta představila kolekce devíti udržitelně tvořících značek a designérů. Kolekci svých modelů zde představí návrháři Zoltán Tóth, Josefina Bakošová, Lucie Marim, On the Boat a Dominik Navrátil ve spolupráci se značkou kabelek VUCH. Dále se diváci potěšili novinkami od českých brandů - Machač, Big Bros. a Jamie Collection. Večerem provázela Světlana Witowská. O hudební doprovod se postaral ambasador značky Petrof Jan Veselý.

Sobotní program láká na výběrový Design Market. Návštěvníky jistě nadchne rozmanitá škála udržitelných produktů, které si budou moci i zakoupit – od textilu a šperků, přes přírodní kosmetiku a keramiku, až po hračky a bytové dekorace. Kromě toho budou mít možnost prozkoumat svět prémiové gastronomie, pro pány bude k dispozici barber Kňour, děti si užijí originální papírovou hernu pod záštitou značek Plojhar a Lunamies a všichni si vychutnají skvělý čas s rodinou v Palackého sadech. Program je zakončen koncertem skupiny WHATA?!. Start marketu je v 10 hodin v Palackého sadech. Vstupné je zdarma.


Autor: -i-