PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Tečku za třicátým ročníkem Sziget festivalu udělal Fred Again, Skrillex, Raye i Redzed

Tečku za třicátým ročníkem Sziget festivalu udělal Fred Again, Skrillex, Raye i Redzed

Středa, 14.08.2024 / fotoreport + článek

 

Šestidenní oslavu 30 let nejúspěšnějšího evropského festivalu, Sziget festivalu na ostrově v centru Budapešti, zakončovali na hlavní stagei excelentní zpěvačka Raye, energický Skrillex a naprosto peckovou tečkou byl koncert hudebníka Fred Again.. A samozřejmě, ohňostroj. Náš objektiv se ale zaměřil zejména na českého zástupce rapmetalového Redzeda, který svým famózním výkonem na Ibis pódiu potvrdil, že se ve světě neztratí. Před ním se ještě blýskli svou electro show Cut_. Zaběhli jsme také na Yard Act a Big Thief. Festival denně navštívilo kolem 70 000 lidí, na více než 50 scénách návštěvníci zhlédli přes 1000 koncertů a představeních. Ve čtvrtek 15. srpna ve 20 hodin začne prodej nejlevnějších lístků na Sziget 2025, který se uskuteční od 6. do 11. srpna 2025.

„Našich prvních 30 let jsme chtěli uzavřít velkolepým, živým a rozmanitým festivalem ke spokojenosti všech a podle ohlasů se zdá, že se nám to podařilo. Před více než 30 lety jsme měli sen: místo, kde bychom mohli být týden pohromadě, kde by každý mohl zažít osobní svobodu, atmosféru, "flow", které může poskytnout živý festival a kde mohou koexistovat různé styly a kultury. Sziget se rychle stal symbolem. Ideálním světem, do kterého když vstoupíme, necháme za sebou starosti všedního dne," řekl Tamás Kádár, hlavní organizátor festivalu. 

Během uplynulých tří desetiletí vytvořil Sziget a jeho návštěvníci mezinárodní komunitu, která je ve světě známá jako Ostrov svobody. Pod tímto názvem se festival rok co rok mění na ostrov lásky, porozumění a svobody. Na ročník 2024 přicestovali Szigeťané z více jak 100 zemí celého světa. Během šesti dnů se stali součástí festivalu, na kterém vystupují hvězdy i nové objevy a talentovaní umělci z celého světa. Kromě řady hudby všech stylů mohli návštěvníci vychutnat divadlo, cirkus, kabaret, umělecké instalace, zajít si na workshopy, pláž, do sportovní zóny nebo navštívit speciální část areálu pro děti.

Další ročník festivalu Sziget se se bude konat mezi 6. a 11. srpnem 2025. Prodej vstupenek Super Early Bird by Revolut začíná tento čtvrtek 15. srpna. V rámci tohoto speciálního bleskového prodeje budou celofestivalové permanentky dočasně k dispozici za 249 eur. Vstupenky U21, určené pro návštěvníky mladší 21 let, budou k dispozici za 199 €.

Více fotek na Facebooku Kulturne.com ZDE


Fotografie


Autor: David Peltán