PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Jazz in Písek 2024 nabídl multižánrový program s mezinárodní účastí

Jazz in Písek 2024 nabídl multižánrový program s mezinárodní účastí

Pátek, 16.08.2024 / fotoreport + článek

 

Jazz in Písek, který se konal na začátku srpna, byl letos velmi multižánrový. Multižánrový není samozřejmě totéž co multikulturní, což kultivovaní čtenáři Kulturne.com pochopitelně vědí, takže se nemusí hrozit a za zpěvu husitského chorálu pod třepotem vlajek vlastenecky bourat stage. 

Vernisáž putovní výstavy Jazz World Photo v altánu v Palackého sadech byla zahajovacím okamžikem akce, konané 2. srpna. Následovalo vystoupení písničkářky Báry Zmekové a její kapely, první zahraniční hosty pak dotáhl Libor Šmoldas, maje ve svém jazzovém triu krom Američana též Australana. Energická latino zpěvačka a skladatelka Yvonne Sanchez má krev polskou a kubánskou a pokud všichni už jsou v Mexiku, tak její letitý souputník Jonathan Ramirez z něj naopak přes Kalifornii doputoval rovněž do Prahy, pianista kapely Daniel Bulatkin je sice rodák křtěný Vltavou, ale báťuška Putin by na něj mohl být pyšný, kdyby místo lovení amfor a krocení tygrů poslouchal jazz.

Finální set kapely bubeníka Otto Hejnice představil černého zpěváka Chucka Wasleye, rodáka z Queensu v NY, dlouho působícího v LA. Barvy pleti střídala i pestrost repertoáru účinkujících. Můžeme se opět těšit, jaký program nachystá Centrum kultury města Písek na rok 2025.

Místo slov nechť raději promluví fotky kamaráda Václava Turka, který si mohl s radostí stejně jako návštěvníci užít nejen hudby, ale i vyzkoušet nový objektiv.


Fotografie


Autor: Petr Hejna, Václav Turek