PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Mistr otevřel portské žhavými kleštěmi a návštěvníci snoubení dostali hrachovku

Mistr otevřel portské žhavými kleštěmi a návštěvníci snoubení dostali hrachovku

Středa, 16.03.2011 / fotoreport

 

Otevřít a vypít si portské je vcelku běžný úkon pro milovníka fortifikovaného vína, tedy vína s příměsí destilátu. Jenže, co když vám špunt nejde z lahve v samém začátku vytáhnout? Jak situaci elegantně vyřešit se dozvěděli návštěvníci akce Portské & Sherry, která se v rámci Táborského festivalu vína konala v restauraci U Husičky. Sommeliér Ivo Dvořák rozžhavil kleště a mohlo se nalévat. O gastronomický zážitek rozhodně nepřišli účastníci snoubení vína a pokrmů v čelkovickém hotelu Lázně. Dostali nejen hrachovku, jakou svět neviděl... A budeme soutěžit o vstupenky na festival!



V jihočeském šestichodovém menu nechyběl ani candát, zaječí terinka, zauzená vepřová panenka ve slanině či žemlovka, která byla na sto honů vzdálená té ze školní jídelny. Na "zapití" se podávalo nejlepší tuzemské víno.

Festival vína v Táboře pokračuje například snoubením sýrů a vín. Vrcholem pak bude záverečná přehlídka vín, která se koná 26. března od 13 hodin v táborském klubu Milenium. Ochutnat budete moci až 250 vzorků vinného moku. S Táborským festivalem vína a Kulturne.com můžete soutěžit o 10 vstupenek.


Více o Porto a sherry:
http://www.kulturne.com/clanek/ivo-dvorak-s-dobrym-vinem-neni-treba-cekat-na-vyjimecnou-prilezitost

Více o pokrmech:
http://www.kulturne.com/clanek/branko-cerny-na-snoubeni-vin-a-pokrmu-je-nedulezitejsi-prinest-si-dobrou-naladu


Více o akcích najdete také na facebooku jihočeského kulturního serveru Kulturne.com. Staňte se přáteli a mějte přehled o tom, co se děje v kultuře nejen na jihu Čech.


Fotografie


Autor: David Peltán