PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Táborské slavnosti - část sobotní: od rytířů k Petru Kolářovi a setkání mladých designerů

Táborské slavnosti - část sobotní: od rytířů k Petru Kolářovi a setkání mladých designerů

Úterý, 21.09.2010 / fotoreport

 

Sobotní, tedy  hlavní část Táborských setkání pokračovala v zavedených kolejích. Návštěvníci slavností nepřišli o řemeslné trhy, kostýmový průvod městem ani o večerní koncerty na Žižkovo náměstí. Bohatý program nabízel Housův mlýn a další instituce. Zpestřením bylo setkání mladých designerů.
 

Ten, kdo je pravidelným návštěvníkem "Táborek", přesně věděl kdy kam a veskrze i na co jít. Jistotu mohl rozhodit snad jen kostýmový průvod městem, který začínal o půl hodiny dříve (což bylo avizované). Vše však šlapalo s téměř minutovou přesností. Programu ani dramaturgii se nedá nic moc vyčíst, prostě klasika. 

Snad jen večerní koncerty mohla navštívit opět i nějaká místní kapela, nebo  možná i nějaká jedna mimo přímočarý mainstream. Střihavku a Billa jsem nestihl, Kolář zazpíval dobře, jen pódiová show trochu chyběla. Na alternativu ke slavnostem mohli lidé zajít na hardcoreovou Bečvárnu, tanečního Orionu či bluesové Bardo. Místo dvou "prošvihnutých" kapel mám flastr. Ohnivou show na Housově mlýně.  Dragon, účastník talentmánie či Česko Slovensko má talent?,  se popálil skutečně hezky a oheň kolem něj lítal na metry daleko. Vynikající bylo rovněž vystoupení skupiny "plameňáků"  Infinitos. Precizní zpracování neprvoplánových choreografií bohužel pokazilo jen zaseknuté CD s hudbou . Také publika by si asi umělci přáli více. Škoda, snad příště.

Zcela jiný soudek zábavy nabízely prostory Střelnice, kde se konal Design Meetings, neboli setkání mladých designerů. Šperky, oblečení, svítidla i papírky na cigarety všeho druhu, vše autorské. Kreativitu a originalitu zde nepostrádali, a tak doufejme v pokračování. Třeba před Vánoci, kdy často docházejí nápady na koupi dárků...


Fotografie


Autor: David Peltán