PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Tataráčky byly vyprodané za tři minuty! Šance ochutnat je ale ještě bude

Tataráčky byly vyprodané za tři minuty! Šance ochutnat je ale ještě bude

Středa, 11.03.2015 / článek

 

Táborský festival vína má za sebou první týden akcí a pokračuje dál. Každý den nabídne jednu až dvě degustace, snoubení vína s pokrmy, ale i ochutnávky čajů, legendárních pálenek z vína i degustaci piva. Na akce zbývají poslední volné vstupenky.

Už ve středu 11. března se bude opakovat úspěšná historie. V táborském Hotelu Nautilus lidé ochutnají gurmánské slané a sladké dezerty s víny a zažijí velkolepou show, při níž člen národního týmu kuchařů Martin Svatek s týmem bude malovat na stoly čokoládou a dusíkem.

Pátek 13. března bude šťastným pro ty, kdo přijdou na degustaci a workshop míchaných nápojů s barmanským mistrem ČR Milošem Danihelkou. V klubu Hotelu Palcát návštěvníci ochutnají koktejly z vín Champagne, porta, sherry, vermutu či koňaku.

O den později, v sobotu 14. března, se v restauraci Hotelu Palcát koná exklusivní pětichodová večeře s předním českým vinařem Milošem Michlovským (Vinselekt). „Tuto akci považujeme za jeden z vrcholů sedmého ročníku festivalu!“ dodává ředitel Jiří Blafka s tím, že čtyři vstupenky se uvolnily na jinak vyprodanou akci snoubení vína se sýry v neděli 15. března. Ti, kdo si chtějí od vína odpočinout, mohou vyrazit na degustaci ručně zpracovávaných zelených čajů z Jižní Koreje v Dobré čajovně, vstupenky ještě jsou. „Předchozí akce v čajovně byly krásné, relaxační až magické. Lidé zjistili, jak skvělý může kvalitní čaj být, navíc v útulných prostorech. Degustace si oblíbili,“ říkají pořadatelé Táborského festivalu vína.

První tataráčky zmizely za tři minuty

Pro obrovský úspěch pak přibyl večer Tataráčky a vína II ve středu 18. března v restauraci Dobromila. Vstupenek je zatím dost. „První ochutnávku s tímto titulem jsme vyprodali v rekordním čase. Vstupenky zmizely během neuvěřitelných tří minut! Proto jsme se rozhodli, že dáme dalším zájemcům ještě šanci,“ podotýká Blafka.
Vstupenky jsou pak k mání na galavečeři s etiketou Ladislava Špačka (21.3.), kterou pro loňský úspěch a skvělé ohlasy festival vína opakuje. Zájemci se mohou hlásit na degustaci osvěžujících čajových koktejlů (22.3), jež jsou nyní v módě. „Překvapivě jsou vstupenky na ochutnávku špičkové legendární grappy, pálenky z vína, Jacopo Poli. Když zadáte do internetového vyhledávače grappa, vyjede ten výrobce. Poměr cena-výkon-kvalita je neuvěřitelná,“prozradili pořadatelé.

Sedmý ročník Táborského festivalu vína pak vrcholí 28. března velkou přehlídkou moravských a rakouských vín, která je každoročně hojně navštěvovaná a kapacita je neomezená. Od 13 hodin návštěvníci velkého sálu budou moci na stáncích 25 vinařství okoštovat až 300 vzorků vína a nakoupit láhve za zvýhodněné ceny.

Na letošní ročník Táborského festivalu vína je nově možné koupit vstupenky online na webu festivalu (www.festival-vina.cz). Elektronické vstupenky mohou být dárkovým poukazem. Studenti a učitelé gastronomie mají na festival slevu.

Každoročně Táborský festival vína pořádá výstavu méně známému autorovi či autorce. Nyní představí tvorbu československé výtvarnice Tatiany Kubušové. Také začal předprodej na divadelní představení Jaroslava Duška Čtyři Dohody a Ženu za pultem s Oldřichem Kaiserem a Jiřím Lábusem.

Kompletní program a více informací se dozvíte na www.festival-vina.cz


Autor: i -